Bach Bloesem Therapie

Dr. Edward Bach:
‘‘Gezondheid berust op het in harmonie zijn met de ziel.’

Dr. Edward Bach leefde van 1886 tot 1936. Eerst studeerde hij af als regulier arts. Later werd hij een beroemd bacterioloog en homeopaat. Zijn grote droom was: geneesmiddelen te vinden die eenvoudig, goedkoop en effectief zouden zijn en die bovendien niet de symptomen maar de (emotionele) oorzaken van de ziekte behandelden. Hoewel het medische beroep zijn vaccins had aangenomen, vond hij het bezwaarlijk dat ze uit bacteriën werden gemaakt. Hij wilde ze graag door mildere vervangen, mogelijk op basis van planten. Met de ontdekking van enkele remedies als Mimulus, Impatiens en Clematis stond hij op het punt om een geheel nieuwe aanpak in de geneeskundige behandeling te ontwikkelen.

Hoe werken Bach Bloesem Remedies?
Bach Bloesem Remedies worden ingezet bij een verstoorde balans van emoties. De remedies voegen niets toe en onderdrukken ook niets. Ze werken niet verslavend maar brengen alleen in balans. Als je te snel stopt met de remedies kun je terugvallen in het oude gedrag. Bij de een zal het proces van herstel sneller gaan dan bij een ander.

Huisdieren en Bach Bloesem Remedies
Ons huisdier speelt een belangrijke rol in de samenleving. Ook weten wij dat huisdieren een positieve invloed hebben op de mens.
Het is een  probleem als de hond of kat ongewenst gedrag vertoont. Dit geeft spanning in het gezin en heeft een negatieve uitwerking op mens en dier.

Remedies zijn niet alleen voor mensen (die er al jaren baat bij hebben) maar ook voor dieren zeer goed inzetbaar. Ook dieren kunnen depressief zijn en fobieën hebben. Zij ervaren vreugde, angst, onzekerheid, stress en tal van andere emoties. Als de emotionele balans van een dier verstoord is, kan probleemgedrag gaan optreden. Bij een ernstige verstoring zien we niet zelden ook lichamelijke problemen opduiken. Met Bach Bloesem Remedies kan een dier op een vriendelijke, zachte en natuurlijke manier geholpen worden weer in balans te komen.
Bach Bloesem Remedies kunnen uw huisdier helpen om de blokkades op te heffen.
 
Bach Bloesem Therapie
Wij helpen u de onderliggende oorzaken van klachten of problemen te vinden en te behandelen. Bach Bloesem Remedies zijn te gebruiken bij zowel acute als chronische aandoeningen. Bel ons voor het maken van een afspraak.